Avslappning & meditation

Avslappning och meditation

 

Avslappning är kroppens motsats till stress. Den gör kroppen och sinnet lugnare, motverkar spänningar, smärta och främjar återhämtning.

Genom avslappning förbättras koncentrations-förmågan, immunförsvaret stärks och man blir rustad att klara av stress, kriser och motgångar bättre.

När vi slappnar av stimuleras kroppens produktion av ”lugn- & rohormonet” Oxytocin som även utlöses i stunder då människan är lycklig.

Man både hinner med mer och orkar mer med pauser!

Du får bättre resultat, bättre hälsa och ett lyckligare liv med närvaro och avslappning!

 

 

Meditation ger fördjupande effekter. Forskning visar att redan efter två veckors daglig stillhetsträning, så sker en förändring i hjärnan. Andra forskningsresultat visar på övervägande positiva effekter på

högt blodtryck,

kronisk smärta,

psoriasis,

astma,

emfysem,

tarmbesvär,

magsår och

fibromyalgi. (Källa: Hälsa nr. 9,sept. 2011)

 

Meditation är också ett bra komplement till annan behandling. Tex. kan man lindra ångest vid cancersjukdom. Även psykologiska diagnoser har i många undersökningar visat sig förbättras med meditation. Tex. depression, insomningsbesvär och ångest.

 

Meditation eller stillhetsövning är ett effektivt redskap som ger mer energi och större koncentration, vilket i sin tur gör det möjligt att få större överblick i en stressande situation oavsett om det handlar om privat livet eller i arbetet.

 

Det finns många olika meditationsformer. De flesta är dock överrens om att kärnan i dem är den samma. Det handlar om att vända uppmärksamheten inåt, att lugna andningen och därmed tankarna och att bli uppmärksam på det som händer i nuet istället för att tänka på i går och i morgon.

 

Träningen ger oss kontakt med vår inre visdom.

Detta kan leda till att vi kommer till roten på våra ”problem”; sorger, rädslor etc. och att vi löser upp dessa.

Vi utvecklar vårt etiska medvetande, blir tryggar i oss själva och behöver inte vara så beroende av våra sinnen, det yttre och andras åsikter.

 

Glada Sköldpaddan erbjuder föreläsningar och kurser med utgångspunkt från den traditionella kinesiska medicinen, KBT, mindfulness och egen erfarenhet.

 

 

Avbokning och ombokning: måste ske senast 24 timmar innan bokad session. I annat fall debiteras full avgift.

Glada Sköldpaddan Copyright © All Rights Reserved