Behåll energin och humöret under hösten – 3 tips

Behåll energin och humöret under hösten – 3 tips

Nu har de flesta av oss kommit tillbaka från semestern och höstens alla härliga (och mindre härliga) aktiviteter har kommit igång eller ska precis börja. Det innebär att tempot i livet ökar, både när det gäller intryck och aktivitetsnivå. Vi sitter inne mer och lugnet från sommaren känns långt borta. Det påverkar oss alla och speciellt den som är högkänslig. Det är ju så KUL med allt som drar igång, eller hur?! Men hur gör man för att inte tappa energin? Hur gör man för att hålla energin, välbefinnandet och humöret uppe?

Här är mina 3 bästa tips!

  1. Fortsätt att vara ute i naturen och friska luften. Att röra på sig är ovärderligt både för hälsan i största allmänhet, men även för hjärnan och för att reducera stress. Promenader har visat sig lika effektivt som antidepressiv medicin (vid lättare former av depression t.ex.) – så gå dig frisk. Eller träna Qi Gong ute så länge det går.
  2. Planera in paus i vardagen. Ja, jag menar verkligen att du ska skriva in paus i kalendern. Jag kallar det ”ställtid” – tid att ställa om från en aktivitet till en annan. Jätte viktigt! Så vi hinner smälta intryck och ladda om batterierna. Lägg bort mobilen, blunda och andas. Eller gå ut en stund och stirra i fjärran. Eller ta paus på det sätt som passar dig. Även hemma!
  3. Meditera & träna på att vara snäll mot dig själv. Lär sig meditera om du inte redan kan det. Det är nog världens bästa medicin tror jag ;-). Var också noga med att prata vänligt med dig själv. LYSSNA på dig själv! Fokusera på det positiva. Detta blir mycket lättare när du lärt dig meditera.

Njuta av en härlig höst! Och skriv gärna dina bästa tips i en kommentar nedan 🙂

Malin

Malin Johansson

Malin Johansson

Mina blogginlägg handlar om hur man kan hantera stress och utmattningssyndrom och vad det innebär att vara högkänslig. För mig är det viktigt att du hittar balans i livet, lever på dina villkor och att du kan utvecklas som människa och bli den du är.
Tack för att du läser min blogg! Jag uppskattar även mycket om du tar dig tid att kommentera mina inlägg och ger mig din syn på det jag skriver.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *