HSP en gåva och en förbannelse

HSP en gåva och en förbannelse

Jag upptäckte i vuxen ålder att jag är högkänslig och för mig var det en lättnad. Äntligen förstod jag bättre hur jag skulle kunna leva livet på mina villkor och ta hänsyn till mig och mina behov. Sluta anpassa mig till obefintlighet och utmattning. Det blir så mycket lättare och roligare då! Det blev också enklare att förklara för andra.

Det som för mig utmärker högkänslighet är jag och många andra är både andliga och kreativa. Har förmågan att intensivt njuta av musik, konst, teater, naturen och det lilla i livet. Våra sinnen är närvarande i allt vi gör och vi blir lätt hänförda av sådant som berör oss. I yrkeslivet är vi kanske en idékläckare, skapar projekt effektivt, driver framåt och ser nya möjligheter och helheten snabbt. Vår starka intuition gör att vi lätt kan förnimma och förutse vad som kan gå fel. När vi i balans, vill säga!

Ibland känns det mer som: Hjälp!!! Jag orkar inte vara pigg och på. Jag känner mig hypersensitiv, orolig och hudlös. Och jag känner så mycket hela tiden. Ibland svämmar det över och det känns som om jag håller på att drunkna. Då vill jag bara dra mig undan. Jag får lätt ont i kroppen och känner mig helt överstimulerad. Jag har svårt att anpassa mig till en tillvaro fylld av aktiviteter, stora kompisgäng och partaj. Suck, jag passar inte in. Jag är inte som alla andra 🙁
Känner du igen dig? Vad gör du när du blir överstimulerad?

Malin

Kategori:
Malin Johansson

Malin Johansson

Mina blogginlägg handlar om hur man kan hantera stress och utmattningssyndrom och vad det innebär att vara högkänslig. För mig är det viktigt att du hittar balans i livet, lever på dina villkor och att du kan utvecklas som människa och bli den du är.
Tack för att du läser min blogg! Jag uppskattar även mycket om du tar dig tid att kommentera mina inlägg och ger mig din syn på det jag skriver.

Läsarkommentarer

Kommentarer

  1. Leif Grytenius säger

    Varmt tack för att du skriver om högkänslighet

    Det känns SÅ bra att upptäcka att vi är flera. Att det inte är något fel på mig

    Be Sensitive and Proud
    Leif Grytenius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *